Skip to content
Gespecialiseerd in coaching van mannen met een misbruikverleden

Lifecoaching. Wat is dat eigenlijk?

Er zijn heel veel soorten coaches; sportcoach, opruimcoach, burn-outcoach, wandelcoach, loopbaancoach, leiderschapscoach en dus ook een lifecoach. Heeft iedereen een coach nodig? Welnee. Alleen mensen die, om wat voor reden dan ook, zaken anders willen gaan doen. Die ergens beter in willen worden, of ergens vanaf willen. Zonder hulp van buitenaf lukt het hen niet om in beweging te komen. Om daar te komen waar ze willen zijn.  

Jouw eigen antwoorden
Een lifecoach begeleidt mensen in het bereiken van doelen. Een coach heeft geen kant-en-klare-oplossingen voor elke vraag of probleem van een cliënt. Het gaat niet om de antwoorden of de mening van de coach, het gaat om jou. Daarom bestaat lifecoaching uit het stellen van gerichte vragen en de inzet van specifieke methodieken. De antwoorden die jij geeft, vertellen wie jij bent en wat je denkt. Waarom je de dingen doet zoals jij ze doet. Door je bewust te worden van je gedachten, patronen en overtuigingen krijg je zicht op je doelen en wat je werkelijk wilt. En inzicht in belemmerende gedachten; overtuigingen die jou in de weg zitten. 

Voor we starten met het coachtraject bepalen we samen:  

  • Wat is jouw (coach)vraag? 
  • Wat is jouw (coach)doel? 

Proces van bewustwording
De vragen die ik stel gaan vaak door tot de kern. Wie ben je? Wat wil je? Wat zijn je drijfveren en inspiratie? Als coach weet ik dat de antwoorden in jou zitten, ik help je met het zoeken en vinden. Dat is wat een goede coach doet; jou door gesprekstechnieken en methodieken laten groeien en bloeien. Goed bedoelde adviezen van ervaringsdeskundigen, vrienden, vriendinnen en familieleden zijn voor jou vaak niet helpend en kunnen je zelfs de verkeerde kant op sturen. Het draait bij coaching tenslotte om jou en niet om de inzichten of levenslessen van een ander. 

Samen werken aan jezelf
Je bent goed zoals je bent. Maar wil je veranderen of verbeteren? Daar kan en wil ik je bij helpen. Met een-op-een-begeleiding, waarbij we samen werken aan jezelf. 

Wil je een afspraak maken voor een gratis intakegesprek? Ik hoor graag van je.