Skip to content
Gespecialiseerd in coaching van mannen met een misbruikverleden

Seksueel misbruik

Persoonlijke begeleiding bij het verwerken van seksueel misbruik

Heb jij te maken gehad met seksueel misbruik? Dan herken jij vast hierin jezelf: wegstoppen van emoties. Angst, schaamte, schuld, verdriet, boosheid, verwarring, wanhoop en soms ook depressie, angststoornissen en wantrouwen; het zijn ingewikkelde emoties.

Hoe verwerk je jouw trauma? Vaak lijkt het wegstoppen van het misbruik de beste oplossing. Je wilt het er nooit meer over hebben. Maar hoe goed je het gebeurde ook wegstopt, er komt een moment dat je wordt overvallen door je emoties. Of je voelt je somber en ongelukkig, zonder directe aanleiding. Je weet niet waar dat gevoel vandaan komt. Herken je dat? Als ervaringsdeskundige en gecertificeerd coach, help ik jou graag.

Verwerken van seksueel misbruik, je staat niet alleen

Er zijn vele vormen van seksueel misbruik. Van ongewenste opmerkingen en ongewenste aanrakingen tot aan verkrachting. Soms gebeurt het één keer. Soms gaat het misbruik jarenlang door. Hoe vaak komt seksueel misbruik bij mannen eigenlijk voor?

  • 6% van de mannen heeft te maken gehad met seksueel geweld (Rutgerstichting).
  • 1 op de 25 Nederlandse mannen is ooit verkracht (Fonds Slachtofferhulp).
  • Drie op de tien mannen met één of meerdere vormen van niet-fysiek seksueel grensoverschrijdend gedrag te maken (Fonds Slachtofferhulp).
  • 25% van de homoseksuele en biseksuele mannen ervaren seksueel geweld, elk jaar (Fonds Slachtofferhulp).

In mijn puberteit ben ik seksueel misbruikt. Inmiddels durf ik dat hardop te zeggen. Inmiddels weet ik dat deze ervaring mij helpt als professional. Als ervaringsdeskundige coach ik mannen met een misbruikverleden. Ben jij misbruikt? Weet dat je er niet alleen voor hoeft te staan.

Ik luister. Ik versta je

De eerste en allerbelangrijkste stap in de verwerking van een seksueel trauma? Praat. Gedeelde smart is halve smart. Hoe fijn is het om de zwaarte van jouw geheim kwijt te raken? Ik luister naar je als professional. Met begrip en zonder oordeel. En ik snap op basis van mijn eigen ervaringen wat een enorme stap je moet zetten. En daarna? Ik help je, waarbij ik gebruik maak van verschillende methodieken. Je kunt het verleden niet uitgummen. Maar je kunt wel kijken naar je herinneringen. Naar je emoties. Naar helpende gedachten. Zodat je zonder belemmeringen mag zijn wie je bent.

Ik luister niet om antwoord te geven, maar om te begrijpen wat jij wilt zeggen

Veelgestelde vragen over seksueel misbruik

Wat wordt verstaan onder seksueel misbruik?

Er zijn vele vormen van seksueel misbruik. Van ongewenste opmerkingen en ongewenste aanrakingen tot aan verkrachting. Soms gebeurt het één keer. Soms gaat het misbruik jarenlang door.

Wat kunnen de gevolgen zijn van seksueel misbruik?

Angst, schaamte, schuld, verdriet, boosheid, verwarring, wanhoop en soms ook depressie, angststoornissen en wantrouwen; het zijn ingewikkelde emoties. Vaak lijkt het wegstoppen van het misbruik de beste oplossing. Je wilt het er nooit meer over hebben. Maar hoe goed je het gebeurde ook wegstopt, er komt een moment dat je wordt overvallen door je emoties. Of je voelt je somber en ongelukkig, zonder directe aanleiding. Je weet niet waar dat gevoel vandaan komt. Herken je dat?

Coaching na seksueel misbruik

De hulpverlening die ik in mijn jeugd kreeg, sloot niet aan op mijn misbruikervaring. Ik heb er veel te lang mee rondgelopen. Ik wil jou de coaching bieden die je nodig hebt. Aansluiten op jouw ervaringen. En jou helpen om de oplossing te vinden die werkt voor jou. Wil je kijken of we een klik hebben? Maak een afspraak. Zo’n eerste kennismaking is gratis en verplicht je tot niks.