Skip to content
Gespecialiseerd in coaching van mannen met een misbruikverleden

De Kracht van Bewustwording: Geluk Vinden in Het Hier en Nu

Ik ben op vakantie. Na een reis van 1200 kilometer verken ik samen met mijn partner de omgeving. Bij een weg door de bergen besluiten we over de vangrail te klimmen en via een geitenpaadje vol kiezels naar de Adriatische kust af te dalen. Vanwege de hobbelige ondergrond moet ik mijn best doen om overeind te blijven. Door de inspanning voelt het al snel nóg warmer dan de 35 graden op de thermometer.

EINDELOOS FLOATEN
Beneden aangekomen stap ik in een perfecte ansichtkaart. Een tropisch kiezelstrandje met kristalhelder blauw zeewater. Duizenden krekels tjirpen, maar verder is het doodstil. Er is niemand. Zo snel mogelijk plons ik het water in. Wat heerlijk… Ik laat me achterover vallen en kijk naar mijn voeten die boven komen drijven. Floaten. Ik kan hier eindeloos floaten. Zo veel als ik wil en zo lang als ik wil. Het water is zo helder dat ik zonder moeite de stenen op de bodem zie liggen. Het zonlicht creëert regenboogkleuren die als rimpels over het water trekken en dansend weerkaatsen op de bodem. Ik zie vissen. Ze hebben bijna dezelfde kleuren als de stenen op de bodem, dus ik moet heel goed kijken. Als ik me niet beweeg, ontdek ik steeds meer vissen. Grote én kleintjes.

PUUR GELUK
Het water is heerlijk warm, met soms een koude stroming. Dat water komt vast van de bergtoppen en is ergens langs de kust in zee gestroomd. Ik kijk omhoog naar de bergen, ze zijn begroeid met bomen in minstens 50 tinten groen. Opvallend veel groen zo in deze hete zomer. De lucht is strakblauw en de zon straalt. Ik ook. Het is hier heerlijk. Het is hier zalig. Mijn drukke bestaan in Nederland is ver weg. Ik hoef niks. Ik wil niks. En niemand vraagt me iets. Zo simpel kan het zijn. Ik ervaar puur geluk.

ZIEN EN WAARDEREN
Van mijn cliënten hoor ik vaak dat ze op zoek zijn naar geluk. Dat ze gelukkiger willen zijn. Als ik vraag waar ze gelukkig van zouden worden, dan is het lastig. Hoe geef je een definitie van geluk? Maar onbewust weten we wel wanneer het geluk er is. Dat voelen we. Ultiem geluk kan zó overweldigend mooi zijn, dat de tranen over je wangen stromen. Tranen van geluk. Pure emotie. Om dat geluksgevoel te ontsteken, moet alles op zijn plek vallen. De omstandigheden moeten goed zijn én je moet het gevoel herkennen en toelaten. In mijn ogen is geluk ook een stukje bewustwording. Dus dat je ziet en waardeert wat er al is.

Succes is krijgen wat je verlangt. Geluk is waarderen wat je hebt.
– Jackson Browne –

Ik was niet op zoek naar geluk, maar heb het hier wel gevonden. Zomaar op een zonnige zomerdag, in the middle of nowhere. In het complete niks. Ik kan mijn geluk niet vastpakken en in mijn koffer stoppen. Ik ben ‘veroordeeld’ tot genieten, in het hier en nu. En voor later maak ik een prachtherinnering om te koesteren.

Ben jij op zoek naar meer geluk? Wil je een eerste stap zetten naar een bewuster leven? Daar begeleid ik je graag bij.

Wil je een afspraak maken voor een gratis intakegesprek? Ik hoor graag van je.