Skip to content
Gespecialiseerd in coaching van mannen met een misbruikverleden

Luisteren met aandacht en zonder oordeel

“Blocnote”

Ik heb veel blogs geschreven, maar ik merk dat het lezen van een volledige blog tegenwoordig voor velen te tijdrovend is. Daarom probeer ik een nieuwe vorm uit: ik noem ze “Blocnotes”. Korte, krachtige notities die snel te lezen zijn, maar net zo waardevol en informatief als een uitgebreide blog.

 Luisteren met aandacht en zonder oordeel

Luisteren lijkt eenvoudig, maar écht luisteren is een kunst. Vaak worden woorden wel gehoord, maar is de aandacht tegelijkertijd verdeeld over eigen gedachten, oordelen of het bedenken van een antwoord. Luisteren zonder oordeel betekent het tijdelijk uitschakelen van deze innerlijke ruis. Eigen gedachten en meningen worden opzij gezet om volledig aanwezig te zijn in het moment.

Op deze manier luisteren, biedt de ander de ruimte om zich écht te uiten. Het creëert een veilige omgeving waarin de ander zich gehoord en begrepen voelt. Dit luisteren vraagt om aandacht en geduld; niet alleen worden de woorden opgevangen, maar ook de onderliggende emoties en intenties worden opgemerkt.

Vandaag zei een cliënt tegen mij: “Ik had voor het eerst in mijn leven het gevoel dat er echt naar mij geluisterd werd.” Deze opmerking raakte me diep en bevestigde het belang van luisteren zonder oordeel. Heb je ook een luisterend oor nodig? Neem dan gerust contact met me op.

Jan-Zeger

Zeger Lifecoaching

#luisteren #aandacht #oordeel #welkom #zegerlifecoaching #Coach #Lifecoach #blog #blocnotes

Wil je een afspraak maken voor een gratis intakegesprek? Ik hoor graag van je.